![]() |
Deniz Mahsülleri Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Mahsülleri GüveciMalzemeler : • 2 çorba kaşığı margarin • 1 su bardağı doğranmış domates konservesi • 1 demet maydanoz • 500 g beyaz etli balık filetosu (levrek, çinekop, mercan, laos, trança, akya, dilbalığı vb ![]() • 20 midye içi • 10 adet iri karides • 1 çorba kaşığı krema • 1 bardak rende kaşar peynir • Tuz, beyazbiber • 1 adet defne yaprağı Hazırlanışı :Bir tavada 1 kaşık margarin eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tavada kalan margarini eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz ve beyazbiberi katın ![]() ![]() Tavadakileri güvece aktarın ![]() ![]() ![]() Kaşar peynir eriyip, yer yer kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin ![]() Not: Tarança ve akya gibi sert etli balıklar daha uzun pişme süresi isterler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|