VeJetaryan Yemekleri.. |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
VeJetaryan Yemekleri..Baharlı Barbunya Fasulyesi Malzemeler: 1/2 kg barbunya fasulyesi, 1 adet kıyılmış soğan, 1 diş dövülmüş sarımsak, 50 gr içyağı, Karabiber, Tuz Yapılışı: Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar tıkırdatın Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin Fasulye yumuşayınca tadına bakarak tuz ve biber ilave edin Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun Yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilave edin Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır Meksika mutfağı |
|