BeĞendİlİ Tavuk(10 KİŞİlİk) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BeĞendİlİ Tavuk(10 KİŞİlİk)BEĞENDİLİ TAVUK (10 Kişilik ) Malzemeler : 10 parça but ve göğüs olarak, piliç 1 çay kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı tereyağı 100 gr ince kıyılmış soğan 6 adet domates 4 adet defne yaprağı 100 gr sivribiber 25 su bardağı süt Beğendiyi hazırlamak için: 8 adet patlıcan 1 adet limon 2 su bardağı un Tuz 25 su bardağı süt 100 gr Tereyağı Hazırlanışı : Patlıcanları kuvvetli ateşte içleri yumuşayıncaya kadar çevirerek közleyin Küçük bir kaba su koyup içine tuz ve limon suyu koyarak patlıcanı sapından tutup bıçağın ucuyla yukarıdan aşağıya etine dokunmadan soyun Sapını kestikten sonra patlıcanları limonlu suya atın ve kullanana kadar suyun içinde bekletin Bir tencereye tereyyağını koyup eritin Unu ilave edip sürekli karıştırarak 2-3 dakika orta ateşte kavurup ateşten alın Kaynar haldeki sütü ilave edip ağır ateşte 2-3 dakika karıştırın Patlıcanları limonlu sudan çıkartıp iyice sıkarak suyunu süzün Bir tahta üzerinde kıyıp ilave edin Tuzunu koyup karıştırarak 5 dakika pişirin Piliçlerin göğüs etlerini ve butlarını ayırıp tuzlayıp biberleyin Bir tencereye tereyağını koyup kızdırın Piliçleri ilave edip 3-4 dakika kızartıp bir tencereye çıkartın Piliçleri kızarttığınız yağda soğanları 1-2 dakika kavurun Domatesi, defne yaprağını, sivribiberi, et suyunu ilave edip bir taşım kaynatın ve piliçlerin üzerine dökün Tencerenin kapağını örtüp ağır ateşte 25 dakika pişirip ateşten alın Beğendi ile birlikte servis edin Not: Önce tabağa beğendiyi sonra da piliçleri koyup servis edin |
|