![]() |
Makarna Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna SalatasıMalzeme - 250 g makarna - 1,5 çorba kaşığı ayçiçeği yağı - 1 diş sarımsak - 1 adet sivri biber - 150 g (1 orta boy) domates - 2 taze soğan - 100 g (tercihen taze) bezelye - 100 g taze fasulye - 100 g konserve mısır - 50 g dana jambon - 50 g tavuk jambon - 1,5 çorba kaşığı sirke - Tuz, taze çekilmiş karabiber - 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı - Kekik - Frenk fesleğeni - 1 çorba kaşığı (ince kıyılmış) maydanoz - 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) - 1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış) - 5 adet marul yaprağı Hazırlanışı Marul yapraklarını yıkayıp, kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze soğanı ayıklayıp dilediğiniz boyda doğrayın ![]() ![]() ![]() Makarnayı alacak büyüklükte ve derince bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanmış ve süzülmüş makarnaya önce 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, ardından da sarımsak, sivribiber, domates, taze soğan, haşlanmış bezelye, taze fasulye, konserve mısır ile dana ve tavuk jambonu katıp, karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salatayı servis tabağına aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|