ekmek tenceresinde mercimek çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ekmek tenceresinde mercimek çorbasıekmeği için: 1 5 su b tam buğday unu1 5 su b çavdar unu1 5 su b un1 p kuru maya1 çorba k tuzaldığı kadar su çorbası için: 1 su b yeşil mercimek1 soğan 2 diş sarımsak 1 çorba k salça1 tatlı k biber salçası2 çorba k un2 çorba k tereyağınane tuz karabiber et suyu HAZIRLANIŞI: Önce ekmeği için unları bir kaseye alın kurumaya,tuz ve suilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın ![]() Hamura yuvarlak bir ekmek şekli verin Üzerine biraz sıvıyağsürüp 1 saat tepsi mayası gelmesini bekleyin Bu arad çorbaiçin tencereye sıvıyağı,soğan ve sarımsağı alıp soteleyin ![]() Üzerine tereyağını ve unu alın Daha sonra salçalarınıilave edin Daha önceden sıcak suda bekletilmiş mercimeklerituz ve baharatları ilave edip su koyarak pişmeye bırakın ![]() Ekmek mayalanınca 180 derecelik fırında pişirin Pişen ekmeğinilk sıcaklığı çıktıktan sonra kapağını kesip içini boşaltın İçineçorbanızı koyun Kapağını kapatarak soğutmadan servis yapın
|
|
|
|