Kaldirik Dolması |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaldirik DolmasıMalzeme : 1 tutam kaldirik yaprağı 250 gr kuzu eti 1 tutam maydanoz 1 tutam dere otu 4 sap taze soğan 2 domats 2 biber tuz, karabiber 2 çorba k zeytinyağı Üzeri için: 1 çorba k salça 50 gr tereyağı su Hazırlanışı : Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayınİçine doğranmış maydanozu dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın Bir kaseye üç tane yaprakğı yerleştirinOrtasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin Hazırladığınız bohçanın üzerine tereyağını paylaştırınSalçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirinBu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz |
|