![]() |
Bahçe Köftesi: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahçe Köftesi:Bahçe Köftesi: Malzeme : - Harcı: - 1 adet havuç - 1 adet kabak - Yarım demet maydanoz - Yarım demet dereotu - Köftesi: - ½ kg ![]() - ½ paket köfte harcı - 1 ½ çay bardağı su - Sosu: - 2 yemek kaşığı Sana Cream Bonjour - 3 diş sarımsak - 2 adet domates - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 ½ su bardağı et suyu - ½ su bardağı rende kaşar peyniri Hazırlanışı : Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz ![]() Maydanoz ve dereotu ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın ![]() Domatesleri küp küp doğrayın ![]() Sarımsakları kıyın ![]() Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydonozu, dereotunu, köfte harcını , 1 ½ çb ![]() ![]() Harç kıvamına gelince şekil verip, bir tabağa alınız ![]() Yayvan bir tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin ![]() Renk alan köfteleri bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba dizin ![]() Sosu için, bir tencerede Sana cream bonjouru kızdırın ![]() Kızan yağın içine kıyılmış sarımsakları, doğranmış domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun Domatesler pişince , köftelerin üzerine dökün ![]() En son olarak içine etsuyunu döküp, rende kaşarı serpin ![]() Önceden 200 C de ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirip, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|