Soslu balık köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu balık köftesiSoslu balık köftesi Balıkta bulunan O****-3 yağ asitleri, kalbin faaliyetlerini etkileyerek kişinin ruh halini düzeltiyor ve zihnin odaklanmasını sağlayan kimyasal maddelerin salgılanmasını teşvik ediyor KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 300 gr palamut fileto 2 dilim bayat ekmek içi Yarım demet maydanoz 1 yumurta akı 1 çay bardağı süt 4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı domates püresi 3 soğan Yarım su bardağı su 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı karabiber Tuz Hazırlanışı: * Soğanları soyup küçük doğrayın Maydanozu temizleyip kıyın 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin Tuz serpip sosu ateşten alın![]() * Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin Karışımı kâseye alıp yoğurun Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın![]() * Kalan yağı tavada kızdırın Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın Soslu balık köftesinin 1 porsiyonu 300 kaloridir |
|
|
|