Havuçlu sufle |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu sufleHavuçlu sufle KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 3 havuç 2 patates 2 yumurta Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 2 çay kaşığı muskat 2 çorba kaşığı sıvıyağı 1 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz, karabiber Hazırlanışı: * Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın * Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın * Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin * Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Fırından alıp hemen servis yapın |
|