Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, sufle

Havuçlu sufle

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu sufle



Havuçlu sufle

KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:

3 havuç

2 patates

2 yumurta

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

2 çay kaşığı muskat

2 çorba kaşığı sıvıyağı

1 kahve fincanı un

1 su bardağı süt

1 tutam tuz, karabiber

Hazırlanışı:

* Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın

* Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın

* Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin

* Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Fırından alıp hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.