Dİyet Yemeklerİ |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dİyet YemeklerİKabak mücver KAÇ KİŞİLİK: 1 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: 2 kabak 2 dal dereotu 1-2 dal taze soğan 1 çorba kaşığı un (30 gr) 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın * Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın * Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın Kabak mücverin 1 porsiyonu 185 kaloridir Daha hafif olmasını istiyorsanız, kızartmak yerine fırında da pişirmeyi deneyebilirsiniz |
|