![]() |
Ege kurabiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege kurabiyesi1 Su bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı yoğurt 1 Yumurtanın sarısı 1 Çay kaşığı karbonat Alabildiği kadar un Üzeri İçin; 1 Yumurtanın beyazı 1 Çay bardağı susam # Yoğurma kabına, yoğurt, yumurtanın sarısı ve şeker konur ![]() ![]() # Üzerine zeytinyağı, bir miktar un ve karbonat eklenir ![]() # Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar, azar azar un katılır ![]() # Hamur üzeri kapalı olarak yarım saat dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ![]() # Hamur parçaları tezgahın üzerinde, kurşun kalem kalınlığında yuvarlanır ![]() # Elde edilen çubuk ortasından tutularak önce ikiye katlanır sonra iki kere olmak kaydıyla bükülerek burgu yapılır ![]() # Burgu şekli verilmiş ege kurabiyesi önce çırpılmış yumurta beyazına sonra düz bir tabakta bulunan susama batırılır ![]() # Kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir ![]() # Soğuyunca ikram edilir ![]() Not: Ege kurabiyesi yapımında 'sızma' zeytinyağı kullanılması önerilir ![]() |
![]() |
![]() |
|