![]() |
Denizli Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denizli MantısıMALZEMELER 1 adet yumurta 1 su bardagi süt 1 su bardagindan biraz fazla un 1 su bardagi su Içi için: 150 gram kiyma, 1 demet sogan, 1 demet maydanoz, 2 dilim bayat ekmek içi, 2 kasik sivi yag, Tuz, karabiber YAPILIŞ TARİFİ Unu derince bir kaba alin, içine yumurtayi kirip, sütü sürekli karistirarak ilave edin ![]() ![]() ![]() tavayi hafifçe yaglayip, yagi kizdirin ve hazirladigimiz hamurdan bir kepçe döküp arasira sallayarak pisirin ![]() pembelestirin ve kiymayi ekleyip, rengi degisene dek kavurun ![]() Pembelesen sogan ve kiymaya maydanozu dograyip, ekleyin, tuzunu, biberini ayarlayip, atesten alin ![]() ![]() pismis yufkalarin arasina kiymali içten yayarak, yufkalari üst üste dizin ![]() su bardagi sicak suyu yufkalarin üzerine gezdirin ve 10 dakika sonra orta isili firinda suyunu çekene dek pisirin ![]() üzerine gezdirin ![]() ve 1-2 kez çevirip, atesten alin ![]() dilimler halinde kesip, servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|