![]() |
vezir parmağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() vezir parmağı![]() VEZİR PARMAĞI: 2 su b ![]() 50 gr ![]() 1 tatlı k ![]() 1 çay k ![]() 2,5 su b ![]() 3- 4 yumurta 1 çorba k ![]() Kızartmak için: sıvıyağ Şerbeti için: 3,5 su b ![]() 2,5 su b ![]() 1 dilim limon HAZIRLANIŞI: Tencereye 2 su bardağı suyu alın ![]() Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip susyun kaynamasını sağlayın ![]() Su kaynadıktan sonra üzerine 2 ![]() ![]() Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin ![]() Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın ![]() En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin ![]() Hamurdan vezir parmağı şeklini verin ![]() ![]() Vezir parmağını kızartın ![]() Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın ![]() Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün ![]() |
![]() |
![]() |
|