![]() |
Sofrada Meyve Yeme İncelikleri! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofrada Meyve Yeme İncelikleri!ELMA, ARMUT: Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir ![]() MUZ: Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir ![]() ![]() Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür ![]() KAYISI, ERİK, KİRAZ: Bir ya da iki lokmada yenilir ![]() ![]() ŞEFTALİ: Yarma şeftali: ikiye bölünerek kolayca çekirdeği çıkarılır ve yenilir ![]() Yarma olmayan şeftali: Dörde ayırılıp kabuğu soyulduktan sonra bıçakla küçük parçalara ayrılarak çatal ile yenilir ![]() PORTAKAL: Helezoni olarak soyulur ve dilimlere ayrılıp tabağa konulur, dilimler küçükse bir lokmada, büyükse kesilerek el ya da meyve çatalı ile yenilir ![]() KAVUN: Dilimlere ayrılarak tabağa konulur ![]() ![]() ![]() ÇİLEK: Sapları daha önceden çıkarılmış küçük çilekler kaşıkla yenilir ![]() Bunların üzerine toz şeker ekilir ya da krema konulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|