Kolay baklava |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay baklavaKolay baklava Malzemeler: 1 yumurta, 1,5 su bardağı süt, 5-6 su bardağı un, yarım su bardağı sıvıyağ, tuz, araya serpmek için nişasta İç malzemesi: 100 gr yağsız kavrulmuş mısır unu, 300 gr dövülmüş ceviz içi, 300 gr tereyağı Şerbeti: 6 su bardağı su, 6 su bardağı toz şeker Hazırlanması: * Hamur malzemelerini yoğurup 25 bezeye ayırın Bezeleri beşer beşer açıp fincan tabağı büyüklüğünde açın Aralarını nişastalayıp üst üste koyarak tepsinizin büyüklüğünde açın Bir kata kavurduğunuz mısır ununu, bir kata ceviz içini serpin Tereyağını eritin Baklavayı dilimleyip üzerine tereyağını dökün Önceden ısınmamış 1750C fırına koyun 20 dakika sonra ısıyı 1500C'ye getirin Baklavayı fırına koyunca şerbeti ocağa alın Yeni pişmiş baklavanızın üzerine sıcak şerbeti dökün |
|