Hazır yufka mantısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır yufka mantısıHazır yufka mantısı Malzemeler: 4 yufka, yarım kg kıyma, 3 baş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 su bardağı mısır özü yağı, 1 kâse sarımsaklı yoğurt , 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanması: Kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pul biber ile yoğurup mantının içini hazırlayın Her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üst üste koyun Kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın Üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün Daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın Tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin Mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos ile servis yapın |
|