Nar ekşisi soslu, nohutlu patlıcan sarma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nar ekşisi soslu, nohutlu patlıcan sarmaNar ekşisi soslu, nohutlu patlıcan sarma Malzemeler: 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 soğan, 'küçük küçük doğranmış, 2 diş sarımsak, dövülmüş, 1 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı soğuk su, tuz, karabiber Közlemek için: 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan), tuz, zeytinyağı, 3 kırmızı biber Sos için: 1 diş sarımsak, (dövülmüş), 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, tuz, karabiber Nohutlu için hazırlanması: Nohutun suyunu süzün Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın Közlemenin hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün Patlıcanları ve biberleri 180 °C fırına koyup 20-30 dakika közleyin Patlıcanları soğumaya bırakın Biberleri bir kaba koyun Kabın üzerine streç geçirin Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun Bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor Nar ekşili sosun hazırlanması: Tüm malzemeyi bir kâseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın Üzerlerine nar ekşili sostan dökün |
|