![]() |
Fındık Krokanlı irmik Helvası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındık Krokanlı irmik HelvasıMALZEMELER: 3 su b ![]() 2 su b ![]() 2 su b ![]() 2 su b ![]() 2 çorba k ![]() 1 çay b sıvıyağ krokanı için: 1 su b ![]() 1 su b ![]() HAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın ![]() irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun ![]() rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve su karışımını dökün ![]() lazım ![]() ![]() suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın ![]() diğer tarafta tavaya toz şekeri alın ![]() sonra içine bütün fındıkları ekleyin ![]() rengi dönüp karamel olana kadar pişirin ![]() yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün ![]() sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın ![]() üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın ![]() helvanızın üzerine dökerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|