![]() |
Limonlu Cheese Cake... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Cheese Cake...malzemeler ![]() ![]() ![]() * 40 adet bisküvi * 1 tatlı kaşığı tarçın (1 çay kaşığı kullandım) *2 yemek kaşığı margarin (sıvı yağ kullandım) Kreması için * 4 tatlı kaşığı toz şeker *2 yumurta *3 paket labne veya 200 gr lor peyniri (ben iki paket labne kullandım) * 1 pak ![]() *1 limon kabuğu rendesi * yarım limonun suyu Üzeri için *6 yemek k ![]() *1çay k ![]() 2 yemek kaşığı krema * Bisküvileri blendırda ufaladım, tarçını sıvı yağı ekledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Yumurtayı şekerle çırpıp limon rendesi, limon suyu, vanilya, labne peynirini ekleyerek pürüzsüz hale gelene dek mikserle karıştırdım ![]() * Buzdolabından çıkardığım bisküvinin üzerine karışımı yaydım ![]() ![]() ![]() Karamel yapılışı: (kabusum olan kısım ) * (Küçük tencereye; şeker ve limon suyu koyup kısık ateşte devamlı karıştırın, şekeri eriyip kahverengi olmaya başlayınca kremayı ekleyip karıştırın ve birlikte 5 dakika pişirin ![]() ![]() Ben malesef bu karamel işini beceremedim, yazılanlara aynen uymama rağmen "karamel"im oldu bir "taşmel" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu cheese Cake'nin kek değil de cheese kısmının tadı çok hoşuma gitti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|