Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kişilik, yufka

Yufka kebabı (4 kişilik)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka kebabı (4 kişilik)



Yufka kebabı (4 kişilik)


Malzemeler: 2 adet hazır yufka, 500 gr köftelik dana kıyma, 2 adet kuru soğan, 2 adet sivribiber, 2 adet domates, 2 çorba kaşığı margarin, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, 1 sb süt Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı, 1 çk yoğurt, 1 çk susam Hazırlanışı: Soğanları kıyınBiberleri halka halka doğrayın Domatesleri küçük küçük doğrayıp maydanozu kıyın Margarini bir tencerede eritip kıymayı ilave edin Birkaç dakika sote edin Soğanı, biberleri, domates ve maydanozu ilave edin Tuz, karabiber ekleyip et suyunu salıp çekinceye pişirin Fırını 180 dereceye ayarlayın Yufkaları üst üste düz bir zemine serip artı şeklinde dörde keserek 8 üçgen parça elde edin Dört üçgen parçanın üzerini sütle ıslatıp diğer dört parçayı üzerlerine kapatın Yufkaların üzerine pişirdiğiniz etli iç malzemeyi paylaştırıp dikdörtgen şeklinde katlayarak sarın Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurta sarısı ile 2 kaşık yoğurdu çırpıp böreklerin üzerine sürün ve bir tutam susam serpin Fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.