![]() |
Kuzu Pirzolası Topkapı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Pirzolası TopkapıKuzu Pirzolası Topkapı Malzemeler= Süre 45 dk ![]() Kaç Kişilik 8 2 Adet kemikli bütün kuzu pirzola 3 Diş dövülmüş sarmısak 5-6 Adet kırık tane karabiber 1 Tutam kekik 1 Tutam biberiye Tuz, çiçekyağı İç pilavı için : 500 Gr pirinç 100 Gr tereyağı 4 Çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı çamfıstığı 1 Adet kuru soğan 250 Gr tavuk ciğeri Yarım su bardağı kuşüzümü 1 Tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz, karabiber ve yenibahar 1 Demet dereotu 3 ![]() Pirincin sıcak suda bekletilme süresi yaklaşık 40 dakika =Hazırlanışı= Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tam fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin ![]() Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzdükten sonra bir kenara alın ![]() Tencereye zeytinağı ve tereyağını aktarın ![]() Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin ve hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin ![]() 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin ![]() Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatlırı ilave edin ![]() Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın ![]() Başka bir tencerede çok az yağla pirinci 6-7 dakika kavurun ![]() Ciğerli et suyunu ekleyin ve kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin ![]() Sonra ateşi kısarak suyunu çekene dek pişirin ![]() Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın ![]() Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun ve her iki tarafını kürdanla kapatın ![]() Pirzolayı dövülmüş sarmısak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın ![]() Çiçekyağı sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin ![]() Dilimleyerek sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|