Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
istanbul, kebabı

Ístanbul Kebabı (İstanbul)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ístanbul Kebabı (İstanbul)



Ístanbul Kebabı (İstanbul)


=MALZEMELER =


750 gr yagsiz kusbasi koyun eti

4 adet domates

8 adet sivri biber

6-7 dal taze sogan

1 demet maydanoz

1 tatli kasigi kekik

Karabiber, kirmizi biber, tuz

2 tabaka yagli kagit

Garnitür için:

5 adet patates

1 fincan zeytinyagi

½ limon suyu

1 tutam muskat


=HAZIRLANIŞI=


Garnitürün Yapilisi:

Garnitür için patatesleri haslayip soyun Rendeleyin Limon suyu, tuz, zeytinyagi katip iyice yogurun Iri iri yuvarlayin Kavrulmus susama bulayip etin yagiyla servis yapin

Yesil soganlari yarim el kalinliginda dograyin Biberleri ve maydanozu ince kiyin Domatesi küp seklinde dograyin Hepsini etlere ilave edin Tuz, karabiber, kirmizi biber, kekigi katip hepsini harmanlayin Yagli kagitlari 4 parçaya bölün Her parçaya esit miktarda harci bölüstürün Bohça gibi katlayip firin tepsisine yerlestirin 200°C firinda, kagitlarin üzeri kizarincaya kadar pisirin Firindan çikarip kagitla birlikte, garnitürle servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.