![]() |
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Soslu Ispanaklı ÇılbırYoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır =MALZEMELER= (5 Kişilik) 750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin 1 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 5 yumurta 1 1/4 litre (5 su bardağı) su 125 ml (1/2 su bardağı) sirke 300 gr yoğurt sosu 1 çay kaşığı kırmızı biber =HAZIRLANIŞI = Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin ![]() ![]() ![]() Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|