tavuk dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
tavuk dolması1 tavuk 1 5 su b pirinç1 su b nohut100 gr tavuk ciğeri1 çorba k dolmalık fıstık1 çorba k kuş üzümü1 tutam maydonoz tuz,karabiber sosu için: 2 diş sarımsak 1 çorba k salça1 tatlı k unHAZIRLANIŞI: Tencereye sıvıyağı alın Önce soğan ve fıstıkları kavurun![]() Daha sonra üzerine tavuk ciğerini ekleyin ardından pirinciekleyip kavurun Daha sonra kuşüzümünü de ekleyin En sondoğranmış maydanozları ve tuz,baharat ekleyip bu karışımı tavuğun içine doldurun Tavuğun açık kalan kısmını iplik ve iğneile dikerek kapatın Tavuğu tencereye alın ve su ile haşlanmayabırakın Pişen tavuğu sudan çıkartıp fırın kabına alıp nar gibikızarana kadar pişirin Bu arada sosu için tencerede sıvıyağdasarımsak ve salçayı çevirin İçine önce unu daha sonra haşlanmışnohutları ekleyin Tavuğun suyundan ilave ederek kıvamını ayarlayın![]() Fırından çıkan tavuğun dikişlerini aldıktan sonra üzerine nohutlu sosu dökerek sıcak servis yapın
|
|
|
|