![]() |
Piliçli Yaprak Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Yaprak SarmasıPiliçli Yaprak Sarması =malzemeler= 350 g piliç göğüs eti (iri zar biçiminde doğranmış) 50 cl ![]() 250 g konserve tane mısır 1 tatlı kaşığı taze nane (kıyılmış) 2 çorba kaşığı taze kişniş (kıyılmış; isteğe bağlı) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1 orta boy patlıcan (kabuğu soyulup iri zar büyüklüğünde doğranmış) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 5 diş sarımsak (kabukları soyulup bütün kalacak biçimde hafifçe ezilmiş) 2 çorba kaşığı tahin 4 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) 2 tatlı kaşığa limon suyu (taze sıkılmış) 8 asma yaprağı (salamura) 4 domates (her biri 2'ye kesilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (eritilmiş) =hazırlanışı= Tavuksuyu mısırlar naneler kişnişin yarısı (isteğe bağlı) tuzun 1/4 tatlı kaşığı ve karabiberin 1/3'ünü bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada patlıcanların üstüne kalan tuzun yarısını serpip altüst ederek kâğıt mutfak havlusu üstünde süzülmeye bırakın ![]() Piliç parçalarının üstüne kalan tuz ve kalan karabiberin yarısını serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan ayçiçek yağını tavaya koyup ısınınca sarımsakları ekleyerek 2 dakika sote ettikten sonra delikli kaşıkla blendır kabına aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asma yapraklarını soğuk su altında çalkalayıp açarak mutfak aaagâhına serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|