Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliçli, sarması, yaprak

Piliçli Yaprak Sarması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Yaprak Sarması



Piliçli Yaprak Sarması


=malzemeler=


350 g piliç göğüs eti (iri zar biçiminde doğranmış)

50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

250 g konserve tane mısır

1 tatlı kaşığı taze nane (kıyılmış)

2 çorba kaşığı taze kişniş (kıyılmış; isteğe bağlı)

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

1 orta boy patlıcan (kabuğu soyulup iri zar büyüklüğünde doğranmış)

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

5 diş sarımsak (kabukları soyulup bütün kalacak biçimde hafifçe ezilmiş)

2 çorba kaşığı tahin

4 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)

2 tatlı kaşığa limon suyu (taze sıkılmış)

8 asma yaprağı (salamura)

4 domates (her biri 2'ye kesilmiş)

15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (eritilmiş)


=hazırlanışı=


Tavuksuyu mısırlar naneler kişnişin yarısı (isteğe bağlı) tuzun 1/4 tatlı kaşığı ve karabiberin 1/3'ünü bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıptencerenin kapağını kapatarak 45 dakika pişirin

Bu arada patlıcanların üstüne kalan tuzun yarısını serpip altüst ederek kâğıt mutfak havlusu üstünde süzülmeye bırakın

Piliç parçalarının üstüne kalan tuz ve kalan karabiberin yarısını serpin Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup sık sık karıştırarak altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın Delikli spatulayla piliç parçalarını bir kâseye çıkarın

Kalan ayçiçek yağını tavaya koyup ısınınca sarımsakları ekleyerek 2 dakika sote ettikten sonra delikli kaşıkla blendır kabına aktarın Tavada kalan yağa patlıcanları koyup yaklaşık 5 dakika sote edin Tavayı ateşten alıp patlıcanlar tahin kalan kişniş (isteğe bağlı) zeytinler limon suyu ve kalan karabiberi sarımsakların bulunduğu blendır kabına koyarak püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Bu pürenin 2 çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırıp kalanını kâsedeki piliç parçalarıyla iyice karıştırın Fırınınızı 200 °C'a ısıtın

Asma yapraklarını soğuk su altında çalkalayıp açarak mutfak aaagâhına serin Her asma yaprağının bir kenarına kâsedeki piliçli harçtan 2 tatlı kaşığı koyup sararak dolma haline getirin Mısırların kaynadığı tencereyi ateşten alıp mısırlı karışımı bir kaşıkla fırın tepsisine döşeyin Üstüne dolmaları koyup yarım domateslerin üstlerine süsleme için ayırdığınız patlıcanlı püreden sürerek dolmaların arasına dizin Tepsiyi fırına verip dolmaları 15 dakika pişirdikten sonra fırından alın Dolmaların üstüne erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla sürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.