![]() |
Sebzeli Piliç Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Piliç SarmasıSebzeli Piliç Sarması =malzemeler= 6 iri piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklandıktan sonra filetoları alınıp başka bir yemek için saklanmış; kalan bölümler hafifçe dövülmüş) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 100 g dilpeyniri (6 dilim halinde kesilmiş) 2 havuç (kazınıp 125 cm boyunda 5 mm kalınlığında şeritler halinde kesilerek 3 dakika haşlanmış) 1 kabak (kazınıp 125 cm boyunda 5 mm kalınlığında şeritler halinde kesilerek 1 dakika haşlanmış) 6 kuşkonmaz (125 cm boyunda kesilip 1 dakika haşlanmış) 6 taze soğan (125 cm boyunda kesilip 1 dakika haşlanmış) 4 ekmek dilimi (kabukları alınıp ıslatıldıktan sonra suyu sıkılarak ufalanmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam tuz 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) Sarımsaklı domates sosu 3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 taze soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) =Hazırlanışı= Limon suyunu ve zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir kâsede karıştırıp piliç parçalarını kâseye koyarak her yanlarını karışıma buladıktan sonra oda sıcaklığında 1 saat bekletin (ara sıra altüst edin) ![]() Bu arada sosu hazırlamak için kıyılmış maydanozlar dışında bütün sos malzemesini küçük bir tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Piliç parçalarını kâseden alıp pürüzsüz yüzleri alta gelecek biçimde mutfak aaagâhına koyun (kâsedeki içinde bekledikleri karışımı saklayın) ![]() ne bir dilim dilpeyniri koyup üstlerine kat kat 1 'er havuç şeridi 1 'er kabak şeridi 1 'er kuşkonmaz şeridi ve 1 'er taze soğan şeridi yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kalan zeytinyağını kalın dipti bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp fırını kapatarak fırın ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|