Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kuzu, pırasa, sarması

Kuzu Etli Pırasa Sarması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Pırasa Sarması



Kuzu Etli Pırasa Sarması


=MALZEMELER=


500 g yağsız kuzu eti (tercihen sırttan; bütün yağları alınmış)

1 limon (kabuğu rendelenip suyu sıkılmış)

1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

4 pırasa (ayıklanmış)

30 cl (1 1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu


=HAZIRLANIŞI=


Eti keskin bir bıçakla 125 cm uzunluğunda 1 cm eninde 12 şerit halinde kesin Şeritleri bir salata kâsesine koyup limon suyu limon kabuğu rendesi zeytinyağı kekiğin 2/3'ü tuzun yarısı ve karabiberin yansını ekleyerek iyice karıştırın ve bir kenara bırakın

Pırasaları boylamasına 3 yeşil yaprağı keserek yarıp yardığınız yeşil yaprakları çıkarın Kalan pırasaları 1'er cm kalınlıkta halkalar halinde doğrayıp yıkayarak bir fırın kabına koyun Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup tencereyi harlı ateşe oturtarak suyu kaynatın Ayırdığınız yeşil yaprakları yıkayıp su kaynamaya başlayınca tencereye koyarak hafifçe yumuşayıncaya kadar (3 - 5 dakika) haşlayın Tencereyi ateşten alıp pırasa yapraklarını bir süzgeçte süzerek akar su altında çalkalayın ve süzdürüp birkaç kat tülbent üstünde kurumaya bırakın

Fırınınızı 230 °C'a ısıtın Pırasa yapraklarından 4'ünü boylamasına 2'ye kesin Bütün bıraktığınız yapraklardan birini mutfak aaagâhına yayıp ortasına sırayla 1 et şeridi 2'ye kestiğiniz pırasa yapraklarından 1 'i 1 et şeridi kesilmiş pırasa yapraklarından 1 'i 1 et şeridi koyun En alttaki pırasa yaprağının 2 kenarını üste katlayıp üstüne bütün bıraktığınız pırasa yapraklarından birini iki kenarını alta katlayarak kapatın: 2 ucu açık bir paket elde edeceksiniz Kalan malzemeyle aynı sırayla 3 paket daha yapın

Pırasa paketlerini fırın kabındaki pırasa halkalarının üstüne yerleştirip et suyunu ve et şeritlerinin beklediği kâsede kalan karışımı üstlerine gezdirerek kabın üstünü alüminyum folyoyla örtün Sonra kabı fırına veripsarmaları 10 (et şeritlerini çok pişmiş istiyorsanız 12) dakika pişirin

Kabı fırından alıp pırasa sarmalarını parçalamamaya dikkat ederek kesme tahtası üstüne çıkarın ve her birini 3 parçaya kesin Kaptaki pırasa halkalarını delikli kaşıkla alıp ısıtılmış 4 düz tabağa bölüştürün Üstlerine kestiğiniz sarma parçalarını yerleştirip fırını söndürerek tabakları sıcak kalmaları için fırına koyun

Kabı harlı ateşe oturtup içindeki pişme suyunu 15 cl (3/5 su bardağı) kalıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) kaynatın Kalan kekik kalan tuz ve kalan karabiberi serpip kabı ateşten alın Tabakları da fırından alıp sosu üstlerine gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.