Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, etli, patlıcan, sebzeli

Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması



Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması


=MALZEMELER=


500 g kuzu eti (tercihen buttan ya da sırt tarafından bütün yağları alınıp iki bıçakla kıyma haline getirilmiş

4 bostan patlıcanı (her biri yaklaşık 500 g)

1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

75 g taze fasulye (ayıklanıp 5 mm boyunda doğranmış)

100 g konserve tane mısır

1 soğan (doğranmış)

30 g (1 1/2 çorba kaşığı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


=HAZIRLANIŞI=


Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Bostan patlıcanlarının diplerinden 1 cm (devrilmemeleri için) ve üstlerinden yaklaşık 25 cm kalınlığında kapak kesip bir tatlı kaşığıyla çekirdeklerini boşaltın

Ateşe dayanıklı derince bir kaba bostan patlıcanlarını yerleştirip 25 cl (1 su bardağı) su ekledikten sonrakabın üstünü alüminyum folyoyla örterek fırına verin ve bostan patlıcanlarını bir bıçağın ucu kolayca işleyinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin

Bu arada harcı hazırlamak için çiçekyağını yapışmayan bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Yağ ısınınca taze fasulyeler mısırlar ve soğanları koyup soğanlar yumuşayıncaya ve renkleri hafifçe dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) sote edin Sebzeleri delikli spatulayla bir salata kâsesine aktarıptavaya kıymayı koyun ve tahta bir çatalla ezip birbirinden ayırarak rengi iyice dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kavurun Tavayı ateşten alıp kıymayı delikli spatulayla sebzelerin bulunduğu kâseye aktararak (tavada kalan yağlı pişme suyunu atın) Parmesan (ya da kaşar) peynirinin yarısı tuz ve karabiberi üstüne serpin ve iyice karıştırıp bir kenara bırakın

Kabı fırından alıp bostan patlıcanlarını birkaç kat tülbent üstüne çıkararak yağlarının süzülmesini ve elle tutulacak kadar soğumalarını bekleyin Sonra bir tatlı kaşığıyla kenarlarda ve dipte 5 mm bırakarak içlerini boşaltıp boşalttığınız parçaları da kâsedeki harca katarak karıştırın

Harcı 4 patlıcanın içine bölüştürüp patlıcan dolmalarını yeniden fırın kabına yerleştirin Üstlerine kalan peynir rendesini serpip kabı fırına vererek patlıcan dolmasını 30 dakika daha pişirin Kabı fırından alıp patlıcan dolmalarını 4 düz tabağa bölüştürerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.