Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kasede, piliç

Kasede Piliç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kasede Piliç



Kasede Piliç


=malzemeler=


4 adet milföy hamuru

Yarım kg tavuk kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

5 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 su bardağı rende kaşar


=hazırlanışı=


Milföy hamurları merdaneyle biraz büyütülür Sonra fırın ısısına dayanıklı kaseler ters çevrilir ve arkası yağlanır Milföy hamurları bu kaselere kaplanarak kaselerin şeklini alır Daha sonra bu haldeyken önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir Bu arada ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine salça ve 3 dakika sonra tavuk eti atılır Tavuk suyunu bırakıp çekince tuz ve karabiber eklenir Gerekirse az su katılabilir Fırından çıkan hamurlar kaselerden çıkarılır Elde edilen hamur kaselerine tavuklu karışım paylaştırılır Üzerlerine rende kaşar bırakılır Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.