![]() |
Ballı Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı PiliçBallı Piliç =malzemeler= 4 piliç budu (derileri ayıklanmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 2 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı fesleğen (kıyılmış) =hazırlanışı= Önce fırınınızı 200°C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün paketler tepsiye yerleştirilince tepsiyi fırına verip butları 30 dakika pişirin ![]() ![]() Butlar istenen kıvamda pişince her paketi açıp butlar ve üstlerindeki malzemeleri birer servistabağına çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|