![]() |
Yufkalı Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkalı PiliçYufkalı Piliç =malzemeler= 350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 patates (kabuğu soyulup zar biçiminde doğranmış) 1 soğan (doğranmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 125 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra her biri 4'e bölünmüş) 1 küçük havuç (kazınıp boylamasına 4'e bölündükten sonra 5 mm kalınlığında doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı un 1/2 tatlı kaşığı adaçayı 1 küçük kabak (kazınıp boylamasına 2'ye kesildikten sonra 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş) Yufka malzemesi: 125 g un 2 çorba kaşığı zeytinyağı V4 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı mısır nişastası 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı =hazırlanışı= Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada başka bir tencereye tavuk suyunu koyup 35 cl ![]() ![]() ![]() Yufkayı hazırlamak için unu bir salata kâsesine koyup ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() Mutfak aaagâhına kalan 2 çorba kaşığı mısır nişastasını serpip hamuru top yaparak üstüne koyun ve mısır nişastası üstüne ince bir tabaka halinde yapışana kadar yuvarlayın ![]() Fırınınızı 170°C ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tarifte yufkayı evde hazırlamak yerine hazır yufka da kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|