Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliç, yufkalı

Yufkalı Piliç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Piliç



Yufkalı Piliç


=malzemeler=


350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış)

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

1 patates (kabuğu soyulup zar biçiminde doğranmış)

1 soğan (doğranmış)

1 diş sarmısak (ince kıyılmış)

125 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra her biri 4'e bölünmüş)

1 küçük havuç (kazınıp boylamasına 4'e bölündükten sonra 5 mm kalınlığında doğranmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı un

1/2 tatlı kaşığı adaçayı

1 küçük kabak (kazınıp boylamasına 2'ye kesildikten sonra 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)

2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu

2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş)

Yufka malzemesi:

125 g un

2 çorba kaşığı zeytinyağı

V4 tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı mısır nişastası

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı


=hazırlanışı=


Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin Eriyince patatesleri koyup sürekli karıştırarak 2 dakika kızartın Soğanlar sarmısaklar mantarlar havuç parçaları tuz karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ekleyip karıştırarak 5 dakika pişirin Adaçayı kabak parçaları ve piliç parçalarını katıp sık sık karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin

Bu arada başka bir tencereye tavuk suyunu koyup 35 cl (1 1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın Erimiş mısır nişastasını ekleyip koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin iki tencereyi de ateşten alıpmısır nişas-talı sosu sebzelerin bulunduğu tencereye boşaltarak iyice karıştırın ve bir kenara bırakın

Yufkayı hazırlamak için unu bir salata kâsesine koyup ortasını havuz gibi açın Zeytinyağını ve tuzu açtığınız çukura koyup 5 çorba kaşığı kadar ılık su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın Mısır nişastasının 1 çorba kaşığını mutfak aaagâhına serpip üstüne hamuru çıkararak iyice esnekleşinceye kadar (en az 15 dakika) yoğurun

Mutfak aaagâhına kalan 2 çorba kaşığı mısır nişastasını serpip hamuru top yaparak üstüne koyun ve mısır nişastası üstüne ince bir tabaka halinde yapışana kadar yuvarlayın

Fırınınızı 170°C ısıtınTereyağını bir tencerede eritip mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürün Sonra hamuru oklavayla 60 - 75 cm çapında kâğıt inceliğinde bir daire halinde açın Açtığınız hamuru 2'ye katlayın Sonra yeniden 2'ye katlayarak bir dairenin dörtte biri haline getirin ve bu katlanmış hamuru 27 cm çapında daire biçimi kesin 4 cm derinlikte 25 cm çapında bir fırın tepsisine harcı koyup yuvarlak hamuru harcın üstüne yerleştirin Tencerede kalan erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürüp tepsiyi fırına vererek hamur altın sarısı bir renk alıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp bekletmeden servis yapın


Not: Bu tarifte yufkayı evde hazırlamak yerine hazır yufka da kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.