![]() |
Soslu Ördek Göğsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Ördek GöğsüSoslu Ördek Göğsü =malzemeler= 6 ördek göğsü (kemik deri ve fazla yağları alınmış) 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1/4 tatlı kaşığı tuz Sosu: 4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı ardıç meyvası (hafifçe dövülmüş; isteğe bağlı) 8 tane karabiber 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 defne yaprağı 2 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bal 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 tatlı kaşığı suda eritilmiş) =hazırlanışı= Sosu hazırlamak için tavuk suyu soğanlar rezene tohumları (isteğe bağlı) ardıç meyvası (isteğe bağlı)tane karabiberler kekik ve defne yaprağını bir tencereye koyup tencereyi kısık ateşe oturtarak karışımı yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin ![]() Bu arada küçük bir tencereye tozşekeri koyup tencereyi orta ateşe oturtun ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak tozşekeri altın sarısı - kahverengi bir renk alıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Ördek göğsünü verevine 12 dilime kesip dilimleri geniş bir servis tabağına dizin ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş havuç ve dolmalık biber şeritleriyle ![]() |
![]() |
![]() |
|