Malzemeler: 1+1/2 kilo şekerpare kayısı 7 su bardağı tozşeker (1 buçuk kilo), su bardağı 250grlık 2 su bardağına yakın su yarım limonun suyu
Yapılışı:[*]Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın Bunu yaparken ister ikiye bölebilir veya dikkatlice ayırmadan çekirdeğini çıkarıp bütün halde bırakabilirsiniz[*]Kayısı çekirdeklerini çekiçle tahta üzerinde kırarak iç bademlerini ayırın [*]Ufak bir tencerede su kaynatıp 10 dakika kadar çıkan bademleri kaynatın Soğuk suya alıp kabuklarını soyun[*]Kayısı reçeli kaynarken çok köpürüp taşma tehlikesi olabileceğinden tercihen büyük bir tencereye şekeri ve suyu ilave edip arada hafif karıştırarak kaynatın[*]Yaklaşık 10 dakika kadar sonra hazırladığınız kayısıları ve bademleri ilave edip orta harlı ateşte kaynatmaya devam edin [*]Oluşan köpükleri kevgirle alarak tabağa damlattığınızda damla dağılmadan kalana kadar kaynatın[*]En son yarım limonun suyunu sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve kuru kavanozlara aktarıp ters çevirerek soğumaya bırakın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.