Kırmızı Biber Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Biber ÇorbasıMalzemeler: 4 adet közlenmiş kırmızı biber 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan 4 su bardağı tavuk veya sebze suyu veya su 3 yemek kaşığı domates salçası yarım su bardağı krema kırmızı toz biber tuz ve tercihen değirmende çekilmiş karabiberYapılışı:[*]Kırmızı biberleri yıkayıp dolma yapar gibi saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın [*]Tepsiye yerleştirdiğiniz biberleri fırınınızın ızgara veya yoksa yüksek ayarında her iki tarafını yumuşayana kadar közleyin [*]Hafif ılındıktan sonra dış kabuğunu soyun ve irice doğrayın [*]Tereyağını bir tencerede eritip yemeklik doğranmış soğanla kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kavurun [*]Domates salçasınıda ekleyip bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra biberleri tavuk suyunu veya suyu ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin [*]Çorbayı blenderdan, mutfak robotundan veya tel süzgeçten geçirerek pürüzsüz hale getirin [*]Kremanın yarıdan fazlasını, tuz ve biberi ekleyip karıştırın [*]Sıcak veya yazın soğutulmuş olarak çorbayı kaselere koyun [*]Ayırdığınız kremadan bir tatlı kaşığı kadar çorbanın üst kısmına gezdirip şekillendirerek servis yapın |
|
|
|