Buğday Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğday ÇorbasıMalzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday 1/2 su bardağı nohut 2 çorba kaşığı sıvıyağ (veya yarısı tereyağı olabilir) 1 adet domates 1 adet sivribiber 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber karabiber, arzuya göre kuru fesleğen, reyhan Yeterince suYapılışı:[*]Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın [*]Soğan, domates ve biberleri ayrı ayrı yemeklik doğrayın [*]Soğanı yağda kavurun, biberleri ilave edip kavurmaya devam edin [*]Salçayı ilave edip biraz kavurduktan sonra domatesi ekleyin ve parlak bir çıkana kadar kavurun [*]Islattığınız buğday ve nohutu yıkayıp ilave edin [*]Baharatlar ve yeterince sıcak su ilavesiyle buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin
|
|
|
|