Malzemeler: Yarım su bardağı iri pilavlık bulgur4-5 su bardağı et veya tavuk suyu veya sade su1 buçuk su bardağı katı tatlı yoğurt2 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısıyeterince kaynamış sıcak su2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı1 yemek kaşığı kuru nanetuz, kırmızı pul biber Yapılışı:[*]Et suyunu veya suyu kaynatıp bulguru ilave edin Yumuşayana kadar pişirin(Bulgurunuz nekadar iri ise pişmeside o kadar geç olacaktır)[*]Yoğurt, un ve yumurta sarısını büyük bir kasede karıştırın [*]Kaynayan çorbanın suyundan kaşık kaşık alıp karıştırarak yoğurtlu karışıma yedirip çorbaya aktarmadan önce ılınmasını sağlayın[*]Karışımı ince ince akıtıp bir yandan da çorbayı karıştırarak ilave edin[*]Kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin[*]Gerekirse koyuluğunu ayarlamak için kaynamış su ilave edin[*]Ufak bir tavada yağ ve naneyi hafif kavurup çorbaya ilave edin[*]En son tuzunuda ilave ettikten sonra çorbayı kaselere aktarıp arzuya göre nane ve pul biber serperek servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.