Yoğurtlu Bulgur Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Bulgur ÇorbasıMalzemeler: Yarım su bardağı iri pilavlık bulgur 4-5 su bardağı et veya tavuk suyu veya sade su 1 buçuk su bardağı katı tatlı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı yeterince kaynamış sıcak su 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane tuz, kırmızı pul biberYapılışı:[*]Et suyunu veya suyu kaynatıp bulguru ilave edin Yumuşayana kadar pişirin (Bulgurunuz nekadar iri ise pişmeside o kadar geç olacaktır )[*]Yoğurt, un ve yumurta sarısını büyük bir kasede karıştırın [*]Kaynayan çorbanın suyundan kaşık kaşık alıp karıştırarak yoğurtlu karışıma yedirip çorbaya aktarmadan önce ılınmasını sağlayın [*]Karışımı ince ince akıtıp bir yandan da çorbayı karıştırarak ilave edin [*]Kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin [*]Gerekirse koyuluğunu ayarlamak için kaynamış su ilave edin [*]Ufak bir tavada yağ ve naneyi hafif kavurup çorbaya ilave edin [*]En son tuzunuda ilave ettikten sonra çorbayı kaselere aktarıp arzuya göre nane ve pul biber serperek servis yapın
|
|
|
|