Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, orman

Orman Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı



Malzemeler:
500gr kuşbaşı dana veya kuzu eti1 adet soğan2 adet orta boy patates1 adet havuç1 küçük boy konserve bezelye3 yemek kaşığı mısırözü yağıyarım yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)kekik, karabiber, tuzYapılışı:[*]Dana eti kullanıyorsanız etinizi az yağda kavurmaya başlayın [*]Kısık ateşte tercihen kendi suyu ile yumuşamaya başlayana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirmeye bırakın Gerekirse kaynamış su ekleyin[*]Patatesleri ve havucu soyup minik küplere doğrayın Havucu üstünü geçecek kadar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp sudan alın[*]Önce patatesleri, sonra havucu hafif renkleri dönene kadar kızartın[*]Bu arada pişmiş etin üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun Ekliyorsanız salçayı koyup biraz daha kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın[*]Sebzeleri ilave edip üzerini geçmeyecek kadar su ilavesiyle sebzeler ve et yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.