Bulgurlu Köfte |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu KöfteMalzemeler: - 250 gr kiyma - 1 orta boy sogan - Yarim su bardagi ince bulgur - 1 yumurta - 2 dilim bayat ekmek - tuz, karabiber, istege gore kofte baharati veya kimyon - Yarim demet maydanoz Yapilisi: - Sogani ve islatilip sikilmis ekmek dilimlerini robottan gecirin - Kiyilmis maydanoz, kiyma, bulgur, yumurta ve baharatlari ekleyip iyice karisana kadar yogurun Cok kuru olursa biraz su serpebilirisiniz - Hamurdan kucuk parcalar koparip top seklinde koftecikler yapin - Genisce bir tavada yaklasik yarim bardak siviyagi kizdirin Kofteleri bir tarafi kizardikca tavayi sallayarak kizartin - Kofteler kizardiktan sonra kalan yagi bir havlu pecete ile silip icine 2 kasik tereyagi yada siviyag koyup 2 yemek kasigi domates salcasi, yarim yemek kasigi biber salcasini karistirin 1-2 dakika cevirdikten sonra 1 subardagina yakin su koyup kofteleride koyun 10-15 dakika salcanin kofteye gecmesi icin kisik ateste pisirin not: isteseniz kofteleri kizarttiktan sonra kup kup dogranmis, soguk suda bekletilip kurulanmis 2-3 buyuk patateside tavada kizartip hepsini birlikte salcali sos ile pisirebilirsiniz |
|