![]() |
Bunlarda Vitray Kurabiyeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bunlarda Vitray KurabiyelerKURABİYE İÇİN MALZEMELER: 100 Gr ![]() 130 Gr ![]() 1 Paket vanilya 1 Paket kabartma tozu 1 Yumurta 1 Şişe tereyağı-vanilya aroması 1 Fiske tuz 2 Yemek kaşığı süt 300 Gr ![]() SÜSLEME İÇİN: Renkli akide şekerleri HAZIRLANIŞI: Oda sıcaklığındaki margarini çırpma kabına koyun ve köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın ![]() Şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu, yumurtayı, tereyağı-vanilya aromasını, tuzu ve sütü ilave edip hepsi iyice karışana kadar yüksek hızda çırpın ![]() Daha sonra mikserin ayarını düşürüp unu yavaş yavaş ilave edin ![]() ![]() Hamuru folyonun içine koyup hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin ![]() Daha sonra hamurdan bir parça koparıp, kalan hamuru tekrar buzdolabına koyun ![]() Hamuru merdane ile açın, arzu ettiğiniz bir kalıpla şekillendirdikten sonra kurabiyenin ortasını minik şekilli bir kalıpla çıkarın ![]() ![]() ![]() Fırın tepsinize yağlı kağıt serip, kurabiyeleri tepsiye yerleştirin ![]() ![]() Önemli kısım: Kurabiyeler soğumadan kesinlikle yerlerinden kaldırmayın, aksi taktirde şekerler akabilir ![]() Soğuduktan sonra minik deliklerden kurdelalar geçirerek asabilir ve şık bir görüntü olşturabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|