06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Donauwelle

- 200gr margarin
- 200gr şeker
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta
- 300gr un
- 1/2 paket kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
- 5-6 tatlı kaşığı kadar kakao
ÜSTÜ İÇİN
- 1-2 kavanoz vişne kompostosu ( 1 kavanoz suyu süzdürülmüş vişne yaklaşık 350-400gr , kavanoz içindeki vişne suyu miktarı 380-400ml )
- 4 paket Dr Oetker tart jölesi
- 1/2 L süt
- 100gr şeker
- 40gr Palmin
- 50gr vanilyalı Pudding tozu
- 200gr Tereyağ veya margarin
Çikolatalı Glazür: 2 yumurta, 1 1/3 nescafe fincanı pudra şekeri, 2/3 nescafe fincanı kakao, 180gr Palmin VEYA: 150-200gr bitter çikolata
1- Fırını 175° C’ye ısıtın Margarini ve şekeri birlikte çırpın Yumurtaları teker teker yedirin Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyin Hamurun yarısını tepsiye(fırının kendi kare tepsisi) yayın Diğer yarısını kakao ile karıştırarak beyaz hamurun üzerine döşeyin Üzerini biraz düzeltin
2- Vişnelerin suyunu süzün (suyunu bir kapta toplayın), kakaolu hamurun üzerine çok hafif bastırarak dizin
3- 175° C’de yaklaşık 30-35 dakika pişirin Keki iyice soğutun
4- Yaklaşık 1L (daha az olabilir) vişne suyunu 4 tart jölesi ile kaynatın İsterseniz biraz şeker ekleyebilirsiniz 1-2 taşım kaynadıktan sonra kenara alın Jöleyi soğumuş kekin üzerine sürün (oldukça çabuk donuyor !)
5- 1/2 L sütü, 100gr şekeri ve 40gr Palmin’i birlikte kaynatın 50gr toz puddingi ekleyerek hızla karıştırın 1 dakika kadar pişirin Kenara alıp, iyice soğutun 200 gr margarini köpürene kadar çırpın Soğumuş puddingi azar azar margarine ekleyin ve çırpmaya devam edin (Kremanın rengi açılıp, beyazlaşıyor) Jölenin üzerine sürün Buzdolabında iyice soğutun
6- Çikolatalı kuvertür: 2 yumurtayı çırpın, kakao ve pudra şekeri ile iyice karıştırın Palmini eritip, incecik akıtarak ve sürekli karıştırarak kakaolu karışıma ekleyin Puddingli katın üzerine döşeyin Çatalla dalga şeklinde kıvrımlar yapın Buzdolabında en az 3 saat bekletin
Alternatif: Kuvertürü benmari usulü eriterek puddingin üzerine yayın
|
|
|