![]() |
Hasbahçe Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasbahçe PastasıHasbahçe Pastası Malzemeler 2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması 300 gr krem şanti 250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs ![]() ![]() 50 gr şurup Süslemek için : 100 gr bitter çikolata 300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı) Hazırlanışı 1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin ![]() Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın ![]() Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin ![]() Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın ![]() Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun ![]() Meyvelerin üzerine krema sürün ![]() İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın ![]() Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın ![]() Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin ![]() Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin ![]() Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın ![]() Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün ![]() Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın ![]() Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|