Fatih sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fatih sarması![]() Malzemeler:
Yumurtalari, yagi, sekeri genis bir kaba koyup ustune un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin ![]() 15 dakika kadar yuksek hizda mikserinizle cirpin ![]() Kagit dosenmis veya yaglanip unlanmis genis tepsinize dokup isitilmis 350F (175C) dereceli firininizda kek gibi pisirin Kenarlari hafif kizaracak ama cok sertlesmesine izin vermeyin![]() Firindan alip ilinmaya birakin Ustune serbetin bir kismini kasikla dokerek yumusamasini saglayin, ama cok sulu olacak sekilde dokmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarilmasini saglayacak kadar![]() Hamurun ustune once bali surun, sonra cekilmis antep fistigini serpistirin Daha sonra kisa kenarindan duzgunce rulo seklinde sarin [*]Kalan serbeti ustunden ve yanlarindan kasikla dokerek islatin Isterseniz bir miktar serbet birakip servis yaparken dilimlediginiz tatlinin uzerine biraz gezdirerek serbetin heryere esit gelmesini saglayabilirsiniz |
|
|
|