Pandispanya |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PandispanyaMalzemeleri:
Yapılışı: [*] Yumurta ve şeker çok iyi çırpın (şeker sesini duymayana kadar yaklaşık 15 dakika)[*] Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp ilave edin (Keklerin iyi kabarmasındaki püf noktası burda da önemli unu ilave ettikten sonra çok fazla çırpmayın sadece un karışıp kıvamını bulana kadar) [*] Önceden 180 derece ısıtılmış fırına atıp pişirin Yirmi dakika kadar fırının kapağını hiç açmayın Piştiğini anlamak için bir kürdan yada bir bıcagi keke batırıp 10'a kadar sayıp çekin eğer bıcak da iz kalmıyorsa pişmiş demektir Bu kekin üzerini çikolata sos dökerek veya krem şanti ile süsleyerek bu haliyle bile servis yapabilirsiniz |
|