|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| cranberries, kek, kuchen, limonluymersinli, zitronen |
Zitronen Cranberries Kuchen / Limonlu-Y.Mersinli Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zitronen Cranberries Kuchen / Limonlu-Y.Mersinli KekBu keki geçtiğimiz yıl yapmıştım ![]() Geçenlerde akrabalarımız tekrar aynı kekden isteyince,yapıp fotoğrafını çekememiştim![]() Bende eski fotoğraflardan birini sizlerle paylaşmak istedim![]() Eski tarifde krema vardı,bu sefer yağtığıma kefir eklemiştim![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 su bardağı şeker 3 yumurta minicik tuz 125 gr yumuşak tereyağ 1/2 su bardağı kefir 2 limon kabuğu rendesi + 2 limonun suyu 1,5 su bardağı un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 125 gr kuru yaban mersini üzeri için 150 g pudra şekeri 1/2 limon suyu Hazırlanışı Hamuru çırpmadan önce,Yaban mersinleri bir tabağa konulup, üzerlerine kaynamış su dökülüp, yaklaşık 20 dk şişmeleri için bekletilir ![]() Sonra süzdürülüp kağıt havlu üzerinde kurulanır![]() ![]() ![]() Yağ,şeker ve tuz 5 dk çırpılır ![]() Yumurtalar eklenip üzerlerine 1 yemek kaşığı un serpilip çırpılır ![]() Kefir eklenip çırpılır ![]() Limon kabukları ve suyu eklenip çırpılır ![]() Un ve kabartma tozu elenip eklenip çırpılır ![]() Yaban mersinleri eklenip kaşıkla karıştılırılıp hamur hazır hale getirilir ![]() Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk 175 c de pişirilir AFİYET ŞEKERLER OLSUN!
|
|
|
|