Portakallı,Çikolatalı,Bademli Kum Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı,Çikolatalı,Bademli Kum KekBenim için muhteşem olan bu kalıbı,Sonia'cığım Amerika'dan sipariş edip bana göndermiş ![]() Çok sevgili Sonia'cığıma, burdan tekrar tekrar teşekkür ediyorum![]() Blogumla yakından ilgilendiği yetmiyormuş gibi şimdide kalıplarıma el attı![]() Canım kalıbı bugün teslim aldım biliyorsun![]() Eve geldiğimde, onca işin arasında hemen bir kek yapıp, buradan senin için yayımlıyorum![]() ))Umarım beğenmişsindir![]() Tekrar tekrar teşekkürler![]() !NOT:Sonia,kalıbı Amerika'dan Almanya'ya istetmiş,oradan da adresime kargo etmiş ![]() Bana maille soran arkadaşlara bilgi amaçlı![]() ![]() ![]() Malzemeler 100 gr yumuşak tereyağ 3 yumurta 175 gr şeker minicik tuz 1 paket vanilya 1 çay bardağı kavrulmuş kırık badem(kalem badem kullandım) 1 portakal kabuğu rendesi 3-4 damla portakal aroması 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 1/2 su bardağı fanta (asitli portakal suları) 75 gr iri kıyılmış bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı kabartma tozu ve karbonat 275 gr un(1,5 su bardağından biraz fazla) ![]() Hazırlanışı Yağ,şeker,vanilya,portakal aroması 3-4 dk çırpılır ![]() Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır ![]() Yoğurt,sıvıyağ,portakal suyu eklenip çırpılır ![]() Un,kabartma tozu,karbonat ve kakao elenip karışıma eklenir ![]() Üzerine çikolatalar,bademler eklenip kısa devirde çırpılıp, yağlanmış kek kalıbına dökülür ![]() 175 c de yaklaşık 50 dk pişirilir ![]() Kek ılındıktan sonra çay kaşığının ucu ile pudra şekeri serpiştirilir
|
|
|
|