Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marzipan, mit, weihnachtsstollen

Weihnachtsstollen mit Marzipan

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Weihnachtsstollen mit Marzipan






Sizlerinde bildiği gibi yılbaşı ekmeği Kasım sonu Almanya'da yapılmaya başlarMarketlerde, fırınlarda satışa (sokak satıcılarında)sunulmak için raflarda, güzel ambalajlarla yerlerini alırlarÇeşit olarakda bol baharatlı,marzipanlı,quarklı ve değişik alternatiflerle yapılıp görücüye çıkarlarBen Yılbaşı baharatları ile yapılmış olanları çok severimEğer bu pastayı(ekmeği)yapmak isterseniz,bunun için özel Kaiser'in kalıbı vardır(Benim kalıplarım evin içersinde kaybolduğundan bulmam imkansızNereye gitti ne oldu halen çözmüş değilimGarip ama gerçek))Bu pastanın Özelliği içinin hafif ıslak oluşudur

Yaklaşık kapalı yerde 10-12 gün rahatlıkla kalabilirÇok nefis ve tadılası pasta veya ekmeklerdendirMemnuniyetle tavsiye edebilirim sizlereLütfen,sabırsızlanıp sıcak sıcak kesmeye kalkışmayınızBizim evimizde nedense acelecilikten hep sıcak kesilirNedeni kesin biri bekliyordur veye bir yere yetişecektirAfiyet şeker olsun sizlere!!

Malzemeler
500 gr un
2 paket kuru maya
1/2 su bardağı ılık süt
minicik tuz
1 yumurta
1 paket vanilya şekeri
175 gr şeker
175 gr tereyağ
3-4 damla rom
100 gr kuru üzüm
100 gr kuş üzümü
150 gr iri kıyılmış badem (ben kalem badem kullandım)
200 gr marzipan (yoksa kullanmayınız sorun değil)
minicik tarçın
(bu pasta için özel baharatlar vardırfakat herkesin damak tadına uymadığından herkes eklemezmesela onlardan birkaçı:karanfil,yıldız anason,tarçın,muskat diğerlerini hatırlayamadımbu karışımlar, vanilya paketleri gibi paketlerde yılbaşlarında sıklıkla rastlayabilirsiniz)
100 gr orangenat (portakal kabauğu şekerlemesi)
100 gr zitronat (limon kabuğu şekerlemesi)
Üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Portakal,limon kabuğu şekerlemeleri,kuru üzümler bir kaba konulup üzerlerine rom damlatılıp sırası gelene kadar bekletilir
Un bir kaba konulup ortası havuz biçim açılır
2 paket kuru maya ortasına boşaltılırArkasından ılık süt mayanın üzerine dökülüp etrafa yayılmadan karıştırılıp eritilirÜzerine örtü örtülüp 15 dk bekletilir

Ayrılmış üzümlü,şekerlemeli tabak ve bademler hariç, diğer malzemeler un' eklenip mikserle çırpılır
Daha sonra elle toparlanıp yaklaşık 25 dk mayalanması için bekletilir

Hamur mayalandıktan sonra, düz zemin üzerine biraz un serpilip hamur harmanlanır
Hamurun ortası hafifçe çukurlaştırılıp üzümlü karışımlar ve bademler eklenip iyice hamura yedirilirHamur toparlanıp resimde görüldüğü gibi rulo yapılıp yağlı kağıt üzerine alınırElinizle hafif uzunlamasına gövdesine vurulup kat izi yapılırSonra katlanmış gibi bastırılır175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilirArada fırından çıkartılıp üzerine fırça yardımı ile tereyağ sürülür

Soğuduktan sonrada bol pudra şekeri serpiştirilip, dilimlenip, afiyetler yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.