![]() |
Weihnachtsstollen mit Marzipan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Weihnachtsstollen mit MarzipanSizlerinde bildiği gibi yılbaşı ekmeği Kasım sonu Almanya'da yapılmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaklaşık kapalı yerde 10-12 gün rahatlıkla kalabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 500 gr un 2 paket kuru maya 1/2 su bardağı ılık süt minicik tuz 1 yumurta 1 paket vanilya şekeri 175 gr şeker 175 gr tereyağ 3-4 damla rom 100 gr kuru üzüm 100 gr kuş üzümü 150 gr iri kıyılmış badem (ben kalem badem kullandım) 200 gr marzipan (yoksa kullanmayınız sorun değil) minicik tarçın (bu pasta için özel baharatlar vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 100 gr orangenat (portakal kabauğu şekerlemesi) 100 gr zitronat (limon kabuğu şekerlemesi) Üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ Pudra şekeri ![]() Hazırlanışı Portakal,limon kabuğu şekerlemeleri,kuru üzümler bir kaba konulup üzerlerine rom damlatılıp sırası gelene kadar bekletilir ![]() Un bir kaba konulup ortası havuz biçim açılır ![]() 2 paket kuru maya ortasına boşaltılır ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrılmış üzümlü,şekerlemeli tabak ve bademler hariç, diğer malzemeler un' eklenip mikserle çırpılır ![]() Daha sonra elle toparlanıp yaklaşık 25 dk mayalanması için bekletilir ![]() ![]() Hamur mayalandıktan sonra, düz zemin üzerine biraz un serpilip hamur harmanlanır ![]() Hamurun ortası hafifçe çukurlaştırılıp üzümlü karışımlar ve bademler eklenip iyice hamura yedirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuduktan sonrada bol pudra şekeri serpiştirilip, dilimlenip, afiyetler yenilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|