![]() |
Biscotti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BiscottiBiscottileri hazırlayıp pişirip soğutmaya bıraktığımda, kapı çalındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ardından gelsin kahveler,çaylar,dedikodular,ha fiflemeler derken,zamanın nasıl geçtiğini ve gecenin ilerleyen saatleri olduğunu anlayamadık ![]() ![]() ![]() Benim biscottilerim, birazcık kurabiye kıvamında oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 100 gr oda sıcaklığında tereyağ 125 gr şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu minicik tuz 2 yumurta 100 gr tuzsuz badem 100 gr tuzsuz fıstık 3 yemek kaşığı mısır unu 1,5 su bardağı un Hazırlanışı Şeker,tereyağ,tuz,vanilya çırpılır ![]() Yumurtalar teker teker eklnip çırpılır ![]() Mısır unu eklenip çırpılır ![]() Un eklenip elle yoğrulur ![]() Bademler ve fıstıklar eklenip hamura iyice yedirilir ![]() Hamur 2 parçaça ayrılır ![]() 2 adet rulo yapılıp tepsiye yerleştirilip ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk pişirilip soğutulur ![]() Soğuyan rulolar 1 parmak genişliğinde keskin bıçakla kesilir ![]() Her bir parça tepsiye dizilip tekrar 15 dk kadar fırınlanır ![]() Soğuduktan sonra afiyetle yenilir ![]() |
![]() |
![]() |
|