Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biscotti

Biscotti

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biscotti

Biscottileri hazırlayıp pişirip soğutmaya bıraktığımda, kapı çalındıArkadaşım geçerken uğramıştıİçeri girdiğinde "bu koku ne kadar güzel" diye diye mutfağa girdiOradan balkona derken, tepsideki biscottileri görüp hemen girişmeye çalıştıDur,az bekle,falan filan derken kesip fırına attım biscottileri tekrardanAma 5 dk durmadan çıkardık hemen ve sıcak sıcak yemeye başladıBir taraftanda,artık kek-pasta istemem, bu bis'lerden yap bana diye evin içinde yüksek sesle konuşması ise, tam çılgınlıktıTam komediydi halimiz(Bu tür samimi hareketleri oldum olası çok severimFakat ben yaradılışımdan mıdır nedir,aynı hareketleri yapamam)

Ardından gelsin kahveler,çaylar,dedikodular,ha fiflemeler derken,zamanın nasıl geçtiğini ve gecenin ilerleyen saatleri olduğunu anlayamadıkSohbet koyulaşınca,arkası yarın bölümüne yani, bu akşam iş çıkışı o'na gidip devam edeceğiz
Benim biscottilerim, birazcık kurabiye kıvamında oldu10 dk kadar fırında kalsaydı,bana göre çok daha nefis olacaktıGeriye kalan fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum))Hepinize sevgilerimi gönderiyorum)

Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
2 yumurta
100 gr tuzsuz badem
100 gr tuzsuz fıstık
3 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı un

Hazırlanışı
Şeker,tereyağ,tuz,vanilya çırpılır

Yumurtalar teker teker eklnip çırpılır

Mısır unu eklenip çırpılır

Un eklenip elle yoğrulur

Bademler ve fıstıklar eklenip hamura iyice yedirilir

Hamur 2 parçaça ayrılır

2 adet rulo yapılıp tepsiye yerleştirilip ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk
pişirilip soğutulur

Soğuyan rulolar 1 parmak genişliğinde keskin bıçakla kesilir

Her bir parça tepsiye dizilip tekrar 15 dk kadar fırınlanır

Soğuduktan sonra afiyetle yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com