Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boşnak, helvası, irmik, kakaolu, mantısı

Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik Helvası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik Helvası

Mantı veya börek tam olarak bilmiyorumAkrabamızda siparişle aldığı için nasıl yapıldığını bilmiyorServis şeklinin,fırından çıkar çıkmaz sarımsaklı yoğurtla yenildiğini söylediFakat tüm konuklar sade şeklini tercih ettilerEğer içinizde bu böreğin veya mantının nasıl yapıldığını bileniniz varsa, bana yazar mı??Kuzenimin dünürleri yazlıklarına gitmemiş olsalardı, onlardan tariflerini alırdımRamazanda iftarda masaları güzel süsleyeceğini düşünüyorumTarifleri bilen arkadaşları bekliyorumm))Teşekkürler!!

Boşnak mantısı mevlitte ki ikramlıklardan biriydiTadına bakanlar tekrar tekrar tabaklarına aldılarKıymalı yiyecekleri hiç sevmememe rağmen, ben bile tadına baktığımda çok beğendim

Malzemeler
1 paket irmik (2 su bardağı)
250 gr tereyağ
3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
Su,süt,şeker kaynatılıp soğutulur

İrmik tereyağla biraz kavrulur
Helva yağını bırakmadan, kakao eklenip yine kavrulmaya devam edilir
Kavrulduğundan emin olduktan sonra, şerbeti dökülüp fokurdayınca altı kapanır
Demlenmesi için bekletilir
Helva ılınınca küçük kağıtlara şekilli olarak çıkartılır
Soğuyunca ikram edilirAfiyetler olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com