Böğürtlenli Muhallebi,Aşure,Pideler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Muhallebi,Aşure,PidelerMuhallebiyi,evdeki malzemelere göre hazırladım ![]() Daha önce hiç denememiştim![]() Tamamiyle bir doğaçlama oldu diyebilirim![]() Anneciğin bugün misafirleri vardı da![]() ))Denemenizi tavsiye ederim kısaca![]() ))Afiyetler olsun şimdiden![]() !![]() Malzemeler 1 lt süt 2 yemek kaşığı tepeleme un,2 yemek kaşığı nişasta 10 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 2 adet sakız Hepsini karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin ![]() İçersine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip karıştırıp ılınmasını bekleyin ![]() 1 kutu krem şantiyi 1/2 su bardağı süt ile çırpın ![]() 1 paket labneyi ekleyip tekrar çırpın ![]() Bu karışımı ılınmış muhallebiye ekleyip iyice çırpın ![]() (çok çırptınız ama sonuç mükemmel olacak az kaldı![]() dayanın![]() !)Borcama muhallebinin yarısını dökün ![]() Üzerine dilediğiniz kadar böğürtlen serpiştirip kalan muhallebiyide üzerine dökün ![]() 1 paket beyaz çikolata sosu hazırlayıp(üzerindeki ölçülere göre pişirip)muhallebinin üzerine yayın ![]() 1 paket ahududu sosunu hazırlarken su yerine ahududuların suyundan ekleyin İçersinede 2 yemek kaşığı ahududu ekleyip ezip sosu pişirip,kaşıkla büyüklü küçüklü muhallebinin üzerine şekiller yapın![]() Tepelerinede hindistan cevizi eklemeyi unutmayın arkadaşlar![]() ![]() ![]() Aşureyi hafta sonu annecik yapmıştı ![]() Bende hemen iş yerine götürdüm bu kaseyi![]() ))![]() Kıymalı,peynirli pideleri annecik,arkadaşlarına ikramlık yapmış ![]() ))
|
|
|
|