06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
çikolatalı tart
Bu tart çok önceden yapılıp bir yerlere gitmişti bile ))Fakat ben her yaptığımı anında burada sizlerle paylaşamıyorum ne yazıkki ))Şimdi üzerinden aylar geçip bir tatlı miniğimiz (iş yerindeki arkadaşlardan birinin 7 yaşındaki tatlı kızı) bana çikolatalı pasta yaparmısın dediğinde, benimde hemen bu tart geldi aklıma )) Gece saat 01 30 civarında bu pastayı halledip sabahda 9 da uyanıp işe nasıl geldiğimi bile hatırlayamıyorum Nedense gece uykum kaçtı,evde de kimse yok ya ben kalkıp dolaştım olmadı,TV de korku filmi aradım bulamadım Ne yapacağımı bilemeden nasıl olduysa ben sabah 4'e doğru pes etmişim Uyandığımda saatin ziline basılmış olduğunu farkettim Ne zaman uyanıpda saatin ziline basıp kendimi o yatağa atmışım bilmiyorum Belkide benim yerime birileri basıp beni uyandırmak istememişlerdir,kıyamamışlardı r belkide bana ))İşe geldiğimde ise patronumuz çoktaaaan gelip çayı bile demlemişti ((((( Bu ara ne olduysa ofiste sadece patronla ikimiz kaldık Bu yüzden çok yoğun günler yaşıyorum arkadaşlar ))Tartın yarısıda evde,yarın da kısmetse gelen misafirlerde tadına bakma şansına sahip olurlar ))Şimdi işimin başına dönmem gerekiyor Hoşçakalın !!
 
Ilınmış olan tartınızın üzerine yine ılınmış olan çikolatanızı yayıp kaşık sürmeden sağa sola eğerek eşit dağılımını yapın Arkasından tartınızı ikram edecek olduğunuz saate kadar buzdolabında saklayın Zamanı geldiğinde kenarlarına varsa yaprak badem(bende yeteri kadar kalmamıştı)yoksa benim gibi yaprak fıstıklarla kenarlık yapın (Resimde görüntüye sadık kalmaya çalıştığım için aynısını yapmak istedim Gerçi bende böyle yapacaktım ya neyse ))) En son olarakda üzerine elinizde bulunan şablon kağıtlardan birini koymalı 1-2-3 pudra şekeri ve şablonu alıp huzura çıkarmalı ))
 Çikolata kısmını hazırlamak içinde,kremayı bir sahana döküp kaynama noktasına geldiğinde hemen altını söndürüp çikolataları ve 1 y kaşığı pudra şekerini içine atın Bir kaşık yardımı ile çikolataların erimesini sağlayın Dikkat edin bu aşamada üzeri hemen kaymaklaşacaktır ara ara çikolatayı yayana kadar karıştırın ki bu ihtimalide ortadan kaldırmış olun (çikolatanın içersine 2-3 damla rum ekleyin diyordu,fakat minik için eklemedim Sizler ekleyebilirisiniz ) Bu işlemi yapmamızın sebeplerinden 1 si,tartın pişerken ortasının kabarmaması için,2 si ise fasulyeleri aldıktan sonra haliyle bir terleme oluyor orta kısmında, bunun giderilmesi ve iyice çekmesi için Tartınız piştikten hemen sonra fırından çıkartıp soğuması için bir tarafta bekletin
Hamurun içine yağlı kağıdı veya a folyo'yu serip üzerine de 1 kase kuru fasulyeyi döküp 175 c de yaklaşık 25 dk pişirin Mutfak saatiniz 25 dk nın dolduğunu ikaz ettiğinde hemen fasulyeleri alıp yaklaşık 5-10 dk daha pişirin
Temiz bir örtü üzerinde (mutfakta kullanılan düz zeminli bezlerden)merdane yardımı ile hamuru açın (Biraz uğraştırıcı ama değiyor Yok ben bu şekilde yapamam derseniz hamuru kalıba elinizle yayma yöntemini deneyin )Yağlanmış tart kalıbınızı hamurun üzerine kapatıp iki elinizle bastırıp yarım ay şeklinde, sağ sol yapıp bir elinizi örtünün altına bir eliniz kalıb üzerinde olup, ani bir hareketle ters çevirin Daha sonra örtüyü üzerinden çekerek kaldırın ve kenarlarındaki hamurları alıp kalıba yerleştirme işini bitirmiş olun
Hamur için verilen tüm malzemeleri iyice yoğurup buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin
Malzemeler
1,5 su bardağı un (hamur ele yapışırsa 2 yemek kaşığı kadar ilave yapılır)
1 su bardağı pudra şekeri
minicik tuz
150 gr buzdolabından çıkmış tereyağ
2 yemek kaşığı kakao(çikolata girmesi gerekiyordu ben kakao kullandım)
1 kase kurufasulye (tart pişerken üzeri için)
Üzeri için
400 gr bitter kuvertür
1,5 su bardağı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
|
|
|